Levenscoaching

Coachingstechnieken

Ik ga met jou graven, zodat jij zelf kan ontdekken en vertellen waar de angel zit. Heb je de angel gevonden? Dan kijken we samen naar de juiste maatregelen om deze eruit te trekken. We doen dit geheel op basis van gelijkwaardigheid. Als coach ben ik niets meer of minder dan jij als cliënt die bij mij aan tafel zit.

Het doel van de oefeningen die we doen en de gesprekken die we hebben, is dat je bewust wordt van wat er gebeurt en wat er nodig is om dit te veranderen. Als lifecoach heb ik diverse methoden tot mijn beschikking die we tijdens een traject kunnen inzetten. Ieder mens is uniek. De methode die ik toepas, is passend bij jouw situatie en sluit aan op wat voor jou zinvol is.

verschillende

Coachingstechnieken

Ik gebruik verschillende technieken om je te helpen, zodat we tijdens onze sessies in contact te komen met jouw innerlijk.
Praten is daarbij een belangrijk onderdeel. Na een goed gesprek voel je je opgelucht en vaak is de situatie een stuk helderder. Maar met alleen praten blijven we makkelijk hangen op het cognitieve niveau. We bestaan echter niet enkel uit onze gedachten. We hebben ook gevoel – of beter gezegd – intuïtie. Het is per persoon en situatie verschillend welke methode we gebruiken. Om je een idee te geven zijn hier een aantal voorbeelden van technieken die in een traject gebruikt kunnen worden:

9

Creatief coachen

We gaan je woede tekenen, maar er komt iets anders naar boven… ik pak kwasten en verf, ik laat je meppen op een boksbal of we pakken een set kaarten uit de kast. Intuïtief voel ik wat er aan de hand is en speel daarop in.

9

Familie opstellingen

de onderlinge dynamiek in een familie, gezin of werksituatie visualiseren we met Playmobil-poppetjes.

9

Voice Dialogue

met deze methode ga ik in dialoog met jouw innerlijke stemmen. Ieder mens heeft verschillende ‘ikken’, allemaal gekenmerkt door een eigen manier van denken, voelen en reageren.

9

Coachen met honden

 honden kunnen ons veel leren. Ze communiceren eerlijk en houden geen rekening met wat sociaal wenselijk gedrag is. 

vrijblijvend

Kennismakingsgesprek

Het is belangrijk dat we een klik hebben en dat je je op je gemak voelt bij mij. Je hoeft het niet met alles eens te zijn wat ik zeg, maar je moet je in ieder geval veilig voelen. Daarom is altijd iedereen welkom voor een gratis kennismakingsgesprek.